EU:n ympäristö- ja ilmastoministerit etsivät ratkaisuja ilmastokriisiin

Helsingissä tänään alkavassa kokouksessa haetaan myös keinoja pysäyttää luonnon monimuotoisuuden köyhtyminen.

Ilmastonmuutos, luonnon monimuotoisuuden köyhtyminen ja kiertotalous ovat pääteemoja Helsingissä tänään ja huomenna järjestettävässä Suomen EU-puheenjohtajakauden epävirallisessa ympäristö- ja ilmastoministerien kokouksessa.

”Euroopan tulevaisuuden kannalta on välttämätöntä, että ratkaisemme ilmastokriisin ja pysäytämme luonnon köyhtymisen. Kestävyyskriisin ratkaiseminen vaatii kansainvälistä yhteistyötä ja monipuolisia toimia, kuten kiertotalouteen siirtymistä. EU:n talouden on entistä vahvemmin perustuttava kestävyyteen: ilmastonmuutoksen hillitsemiseen ja uusiutuvien luonnonvarojen säästävään, pitkäikäiseen käyttöön ja kierrätykseen”, sanoo kokouksen puheenjohtajana toimiva ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen.

Ministerit keskustelevat tänään EU:n ilmastotavoitteista ja viesteistä YK:n pääsihteerin ilmastohuippukokoukseen syyskuussa sekä kansainvälisten ilmastotavoitteiden kirittämisestä. Päivän toinen keskustelunaihe on luonnon monimuotoisuus. Ministerit keskustelevat siitä, millaisia raameja ja ajallisia askelmerkkejä EU ajaa luonnon köyhtymisen pysäyttämiseksi.

Huomenna aiheena on kiertotalous. Ministerit keskittyvät ratkaisuihin, joita kiertotalous tarjoaa ilmastokriisin ja luonnon köyhtymisen pysäyttämiseksi.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto