Taimiyhtiö kaappasi alan huippuosaajan UPM:ltä – Anne Immonen siirtyi Fin Foreliaan

Anne Immonen aloitti taimiyhtiön liiketoimintajohtajana helmikuun alussa.

UPM:n Joroisten taimitarhaa pitkään johtanut Anne Immonen siirtyi taimiyhtiö Fin Forelian palvelukseen helmikuun alussa. Yhtiön liiketoimintajohtajaksi nimitetty Immonen tulee keskittymään työssään tuotannon kehittämiseen.

Fin Forelian kannalta nimitys tuli juuri oikeaan aikaan. Yhtiön taimimyynti on kasvamassa voimakkaasti ja tuotanto pitäisi virittää kysyntää vastaavaan tahtiin.

Vireillä on muun muassa taimien pakkasvarastointi- ja lyhytpäiväkäsittelykapasiteetin lisääminen. Jatkossa haasteeksi voi tulla myös taimien kasvatusalustana käytettävän turpeen ja torjunta-aineiden käytön rajoitukset.

Fin Forelian myyntipäällikkö Johan Grönros iloitsee uudesta rekrytoinnista.

”Taimialalla huippuosaajia on vaikea löytää ja osaamisen luominen on pitkän ajan prosessi”, Grönroos sanoo.

Kommentit (1)

  1. Joroisilta taimet tulivat ainakin ennen lavoilla. Tästä seurasi, että niiden saaminen taimitarhalta riippui kevään säistä, siis siitä milloin lavat sulivat. Tästä seurasi ongelmia, sillä istuttajien aikatauluja ei voinut suunnitella etukäteen. Toinen ongelma oli se, että taimet kuivuivat helposti ja niiden kastelusta piti huolehtia jatkuvasti, jos niitä ei heti istuttanut.

    Laatikoissa olevat pakastetut taimet ovat molemmissa suhteissa paljon kätevämpiä. Viime vuosilta ei ole kokemusta UPM:n taimista, joten en tiedä vieläkö Joroisissa jatketaan entiseen malliin.

    Luulisin, että aika ajaa lavataimien ohi, jos ei ole ajanut. Voi tietysti käydä niinkin, että UPM luopuu taimibisneksestä ja myy Joroisen.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat