Äänekoskelle rakennetaan koetehdas ligniinituotteiden kehittämiseen

Metsä Groupin koetehtaan pitäisi valmistua ensi vuoden lopulla.

Metsä Group rakentaa Äänekosken biotuotetehtaan yhteyteen ligniininjalostuksen koetehtaan. Koetehtaalla kehitetään uuden ligniinituotteen valmistusprosessia, sen integrointia biotuotetehtaaseen ja eri loppukäyttöjen edellyttämiä tuoteominaisuuksia.

Koetehtaan rakentaminen alkaa tänä vuonna ja valmista pitäisi olla ensi vuoden lopulla. Tehtaan kapasiteetti on kaksi tonnia uutta ligniinituotetta päivässä. Investoinnin hintaa ei kerrottu.

Koneet koetehtaalle toimittaa Andritz. Metsä Groupin kumppanina hankkeessa on myös kemian alan yritys Dow, joka kehittää biopohjaisia tehonotkistimia betoni- ja kipsisovelluksiin hyödyntäen koetehtaassa valmistettua ligniinituotetta.

”Tavoitteemme on, että selluntuotannon sivuvirrat hyödynnetään tarkkaan ja että ne tuottavat mahdollisimman suurta lisäarvoa”, sanoo Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibren toimitusjohtaja Ismo Nousiainen tiedotteessa. Puukuituja yhteen sitova ligniini on sellunvalmistuksen sivutuote.

”Tämä uusi teknologia laajentaa entisestään Dow’n biopohjaisten tuotteiden tarjontaa vastaamaan rakentamisen ja rakennusteollisuuden tulevaisuuden tarpeita”, toteaa puolestaan Raquel Fortes, Dow Construction Chemicalsin globaalien liiketoimintojen johtaja.

Ääneskoskella on biotuotetehtaan lisäksi kartonki- ja viilutehtaat sekä tekstiilikuidun ja kuitutuotteiden koetehtaat.

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat