Hämälä: Metsäteollisuudella menee paremmin kuin vuosiin

Suomalainen metsäteollisuus on osa ilmastonmuutoksen ratkaisua, ei ongelmaa, Metsä Groupin pääjohtaja arvioi.

Metsä Groupin pääjohtaja Ilkka Hämälä jatkaa Metsäteollisuus ry:n hallituksen puheenjohtajana myös ensi vuonna. Valinnasta päätettiin järjestön syyskokouksessa tiistaina.

Kokouksen avauspuheenvuorossaan Hämälä huomautti, että Suomella ja suurella osalla metsäteollisuudesta menee paremmin kuin vuosiin.

”Ei katkaista tätä myönteistä kehitystä omilla toimillamme. Pidetään sen sijaan huoli puuraaka-aineen käytön arvostuksesta, uudistetaan suomalaista työelämää, rakennetaan kilpailukykyistä energia- ja liikennepolitiikkaa ja huolehditaan kestävästä ympäristöpolitiikasta”, Hämälä totesi.

Hän piti keskustelua metsäteollisuuden merkityksestä ilmastonmuutoksessa tervetulleena.

”On tärkeää, että puun teollista käyttöä muistetaan arvostaa. Vastuullinen suomalainen metsäteollisuus on ilmastomyönteisine tuotteineen osa ilmastonmuutoksen ratkaisua, eikä osa ongelmaa”, Hämälä sanoo.

Kokouksessa päätettiin myös, että järjestön hallituksessa on ensi vuonna 30 jäsentä. Uusina jäseninä hallitukseen nousivat Haapajärven Ha-Sa:n toimitusjohtaja Kasperi Pitkäkangas, Puusepänteollisuus ry:n toimitusjohtaja Arto Tiitinen sekä DS Smith Packagingin toimitusjohtaja Ari Viinikkala.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa