SDP uudistaisi metsänhoitosuosituksia

Puolueen vaihtoehtobudjetissa Suomesta tehdään hiilineutraalia.

SDP on julkaissut ensi vuoden vaihtoehtobudjettinsa, jossa esitetään lisänpanostuksia muun muassa koulutukseen, innovaatioihin ja eläkkeisiin. Myös sosiaaliturva uudistettaisiin.

Lisämenoja katettaisiinesimerkiksi verotusta kiristämällä. Joskin verokantojen korostuksen sijasta veropohjaa tiivistettäisiin.

Puolue muun muassa luopuisi hallituksen viime vuonna käyttöön ottamista yrittäjävähennyksestä sekä metsälahjavähennyksestä. Näitä voidaan puolueen mukaan pitää perusteettomina. Lisäksi rajattaisiin veropohjaa kaventavien, muun muassa verosuunnitteluun liittyvien luovutustappioiden ja muiden tappioiden, vähennysoikeutta.

Jatkuva kasvatus käyttöön

Puolueen mukaan Suomen tulisi olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Tämän takia muun muassa fossiilisista energialähteistä luovutaan, bioenergiaa tuotetaan sivuvirroista ja tähteistä ja ruokavaliota rukataan kala- ja kasvispainotteiseksi.

Hiilinieluja pitäisi vahvistaa niin maa- kuin metsätaloudessakin. Tähän pyritään esimerkiksi lopettamalla turvepeltojen raivaaminen ja uudistamalla metsänhoidon suosituksia niin, että jatkuvan kasvatuksen paino kasvaisi.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus