Hanke: Omistajavaihdoksilla kasvua puutuotealalle, haussa uudet yrittäjät

Sadoilla alan yrityksillä omistajanvaihdos on ajankohtainen seuraavan viiden vuoden aikana.

Suomen metsäkeskus on käynnistänyt yhdessä Puuteollisuus ry:n kanssa puutuotealan yrityksille suunnatun ”Omistajanvaihdoksella kasvua puutuotealalle” hankkeen, kertoo metsäalaa seuraava Audiomedia.

”Tavoitteena on vauhdittaa ikääntyneen toimialan yritysten omistajanvaihdoksia. Samalla haetaan toimialan yrityksille kasvua ja tuottavuutta”, kertoo hankkeen vetäjä Jouni Silvast Metsäkeskuksesta.

Puutoimialalla toimii noin 2 500 yritystä, joista useilla sadoilla yrityksillä olisi omistajanvaihdos seuraavan viiden vuoden aikana. Puolet näistä on yksinyrittäjiä, jotka toimivat usein verkottuneesti.

”Riskinä on, että toteutumaton omistajanvaihdos voi vaarantaa koko verkoston toiminnan. Hanke on ajankohtainen ja toimenpiteillä on kiire tai muuten menetetään toimialan kasvun potentiaalia lyhyessä ajassa todella paljon”, Silvast toteaa.

Puutuoteteollisuuteen kuuluu saha- ja puulevyteollisuus, rakennus- ja puusepänteollisuus sekä puutalo- ja huonekaluteollisuus. Puutuoteteollisuus työllistää noin 25 500 henkilöä ja sen liikevaihto on yhteensä noin 10 miljardia euroa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa