Helsingin yliopistossa alkaa ilmastoasiantuntijan erikoistumiskoulutus

Ensi vuonna käynnistyvä koulutus on suunnattu erityisesti työelämässä jo oleville.

Helsingin yliopistoon perustetaan uusi ilmastoasiantuntijan erikoistumiskoulutus. Koulutus on suunnattu erityisesti työelämässä jo oleville.

”Ajatus koulutuksesta syntyi, kun havaitsin, että ilmastosta parhaiten tietävät eivät miellä itseään asiantuntijoiksi. Koulutuksella on suuri tarve ja on hyvä, että se tehdään kunnolla akateemiselta pohjalta”, sanoo ilmastokoulutuksen kehittäjä, Helsingin yliopiston ilmakehätieteen professori Markku Kulmala.

Koulutuksen ilmoittautuminen alkaa loppuvuodesta 2023, ja koulutus alkaa alkuvuodesta 2024. Opintoihin kuuluu esimerkiksi ilmastonmuutoksen ja sen hillinnän tiedettä, ilmastotoimien kannalta keskeisiä menetelmiä ja säädöksiä sekä toimialakohtaisia näkökulmia. Opintojen päätteeksi tehdään oman organisaation ilmastotyötä käsittelevä päättötyö.

”Suomalaisten yritysten kansainvälisen kilpailukyvyn vahvistaminen ja vihreän kasvun mahdollisuuksiin tarttuminen tuovat vaatimuksensa liiketoiminnalle. Uusi ilmastoasiantuntijan erikoistumiskoulutus vastaa kasvaneeseen ilmastoasiantuntijuuden tarpeeseen niin yrityksissä kuin kaupungeissa ja kunnissakin”, sanoo Climate Leadership Coalitionin (CLC) toimitusjohtaja Tuuli Kaskinen.

Koulutuksen perustamista koordinoi Helsingin yliopiston Ilmakehätieteen keskus INAR. Perustamissopimuksen ovat allekirjoittaneet kaikki Suomen luonnontieteellistä koulutusta tarjoavat yliopistot, ja koulutuksen toteutusta suunnitellaan yhteistyössä Ilmatieteen laitoksen, Climate University -verkoston korkeakoulujen ja CLC:n kanssa. Erikoistumiskoulutuksen valmistelua rahoittaa Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö sekä opetus- ja kulttuuriministeriö.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Kuvat