Hirvieläinonnettomuuksia eniten marraskuussa, mutta joulukuussakin vielä kolaroidaan

Viime vuoden onnettomuuksista puolet oli törmäyksiä valkohäntäpeurojen kanssa.

Loppuvuosi, ja erityisesti marraskuu, on hirvieläin­onnettomuuksien aikaa. Viime vuonna pelkästään marraskuussa tapahtui yli 3 000 hirvieläin­onnettomuutta Manner-Suomessa, Tilastokeskuksen asiantuntija Matti Kokkonen kirjoittaa blogissaan. Myös joulukuussa kannattaa olla yhä tarkkana, sillä viime vuonna tuolloin hirvieläinonnettomuuksia sattui lähes 2 000.

Kaikkiaan hirvieläinonnettomuuksia sattui viime vuonna lähes 20 000 kappaletta. Näistä puolet ajettiin valkohäntäpeurojen kanssa, reilut 5 000 metsäkauriiden kanssa ja porojen kanssa yli 4 500. Hirvien kanssa törmättiin 1 500 kertaa.

Hirvikolareita sattuu tasaisesti eri puolilla maata, mutta metsäkauris- ja valkohäntä­peurakolarit keskittyvät Lounais- ja Etelä-Suomeen. Ylivoimaisesti eniten hirvieläinonnettomuuksia oli viime vuonna Varsinais-Suomessa ja Uudellamaalla, noin 3 000 kummassakin. Niistä valtaosa oli valkohäntäpeura- ja metsäkaurisonnettomuuksia. Myös Pirkanmaalla, Satakunnassa ja Kanta-Hämeessä mentiin yli tuhannen kolarin.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Kuvat