Hirvisaalis kasvoi edellisvuodesta

Viime syksyn jahdissa ammuttiin 50 000 hirveä. Luvista käytettiin 88 prosenttia.

Viime syksyn hirvijahdissa kaadettiin noin 50 000 hirveä, Suomen riistakeskuksesta kerrotaan. Määrä nousi edellisvuodesta runsaat 10 prosenttia.

Saalismäärä nousi kaikilla riistakeskusalueilla, paitsi Pohjois-Karjalassa. Siellä saalista kertyi kolmannes edellisvuotista vähemmän. Eniten hirviä metsästettiin Lapin ja Oulun alueilla, yhteensä reilut 15 000 eläintä.

Riistakeskus oli myöntänyt metsästyskaudelle vajaat 42 000 lupaa. Niiden käyttöä hieman tehostettiin edellisvuodesta – luvista käytettiin nyt 88 prosenttia, kun vuotta aiemmin ne hyödynnettiin 87-prosenttisesti. Yhdellä luvalla saa ampua yhden aikuisen hirven tai kaksi vasaa. Saaliista puolet oli aikuisia ja puolet vasoja.

Hirvikanta on ollut viime vuosina kasvussa, Riistakeskus toteaa. Alueelliset riistaneuvostot ovat asettaneet tavoitteeksi, että hirvien talvikanta pysyy 65 000–89 000 yksilön välillä. Luonnonvarakeskuksen (Luke) arvion mukaan kanta oli syksyn 2015 metsästyksen jälkeen noin 88 000 hirveä, nykyisestä kannasta Luken arvio saadaan myöhemmin keväällä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto