Hovioikeus kovensi käräjäoikeuden tuomiota RETS Timberin petosjutussa: kaikki tekijät tuomittiin vankeuteen

Syylliset olivat huijanneet Stora Ensolta ja UPM:ltä rahaa noin 9,7 miljoonaa euroa ja 3,8 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria.

Helsingin hovioikeus on muuttanut käräjäoikeuden tuomiota sahatavarayhtiö RETS Timberiä koskevassa petosasiassa. Viime torstaisen päätöksen mukaan kaikki kuusi osallista ovat syyllisiä.

Pääsyyllinen tuomittiin 6,5 vuoden vankeuteen. Muut syylliset tuomittiin 1,25–3 vuoden mittaisiin vankeusrangaistuksiin.

Käräjäoikeus oli aiemmin hylännyt syytteen kahden henkilön osalta kokonaan ja muuttanut yhden nimikettä törkeästä petoksesta avunannoksi törkeään petokseen.

Syylliset olivat pääosin yhtiön omaa operatiivista johtoa. He olivat luoneet sopimus-, laskutus- ja voitonjakojärjestelyn, jolla huijattiin RETS Timberiä tekemään perusteettomia maksusuorituksia useille liikekumppaneille.

Näin saatuja noin 9,7 miljoonaa euroa ja 3,8 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria jaettiin edelleen syyllisten ja heidän yhtiöidensä kesken. Huijausta oli jatkunut useita vuosia.

RETS Timber oli Stora Enson ja UPM:n entinen yhteisyritys. Nykyään sen nimi on Mena Wood ja se osa Stora Enso Wood Productsia.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa