Itä-Suomen yliopisto pestasi kaksi biotalousprofessoria

Yliopistossa on Suomen merkittävin yhteiskuntatieteellisen ympäristötutkimuksen keskittymä.

Itä-Suomen yliopisto vahvistaa yhteiskuntatieteellistä biotaloustutkimustaan. Luonnonvarojen kestävä käyttö -tutkimusalueelle on palkattu kaksi uutta professoria. Professuurit ovat viisivuotisia ja alkavat syyskuun alussa.

Ympäristöoikeuden dosentti Ismo Pölönen nimitettiin ympäristöoikeuden, erityisesti biotalous- ja luonnonvaraoikeuden professoriksi. Tutkimustyössään Pölönen on keskittynyt muun muassa yva- ja metsälainsäädäntöön.

Metsätieteiden dosentti Irmeli Mustalahti nimitettiin yhteiskuntatieteellisen biotaloustutkimuksen professoriksi. Hän on tutkinut muun muassa vuorovaikutteisen luonnonvarahallinnan mahdollisuuksia Suomessa, Nepalissa ja Tansaniassa.

Luonnonvarojen kestävä hallinta -tutkimusalue on tällä hetkellä Suomen merkittävin yhteiskuntatieteellisen ympäristötutkimuksen keskittymä. Sillä työskentelee 11 professoria ja 50 tutkijaa. Tutkimusalueen painopisteitä ovat luonnonvarojen ja ilmaston muutoksen suhde, luonnonvarat ja vihreä talous sekä paikallisen luonnonvarahallinnan globaalit kytkennät.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Keskustelut

Kuvat