Johanna Buchert jatkaa Luken pääjohtajana, uusi viisivuotiskausi alkaa syyskuussa

Haluamme kasvattaa tutkimuksemme kansainvälistä vaikuttavuutta ja vahvistaa rooliamme EU-tutkimuskentässä, Buchert kertoo.

Koulutukseltaan Johanna Buchert on tekniikan tohtori. Ennen Luonnonvarakeskusta hän työskenteli muun muassa VTT:llä tutkimusjohtajana. (Kuva: Jani Ahlstedt)
Koulutukseltaan Johanna Buchert on tekniikan tohtori. Ennen Luonnonvarakeskusta hän työskenteli muun muassa VTT:llä tutkimusjohtajana. (Kuva: Jani Ahlstedt)

Luonnonvarakeskuksen (Luke) pääjohtaja Johanna Buchert jatkaa johtajana seuraavankin viisivuotiskauden. Buchertin nimitys vahvistettiin torstaina (31.8.) valtioneuvostossa.

Buchert on toiminut Luken pääjohtajana vuodesta 2018. Luken pääjohtaja vastaa tutkimuslaitoksen toiminnasta ja kilpailukyvystä, laitoksen kansainvälisen toiminnan vahvistamisesta ja toiminnan vaikuttavuudesta.

”Teemme Lukessa tärkeää työtä globaalien ja kansallisten haasteiden ratkaisemiseksi. Tehtävämme on tuottaa tutkimus- ja viranomaistoiminnan avulla ratkaisuja alkutuotannon kestävyyteen sekä vahvistaa uusiutuviin luonnonvaroihin perustuvan elinkeinotoiminnan kannattavuutta ja kilpailukykyä. Haluamme kasvattaa tutkimuksemme kansainvälistä vaikuttavuutta ja vahvistaa rooliamme erityisesti EU-tutkimuskentässä”, Buchert toteaa tiedotteessa.

Uusi viisivuotiskausi alkaa syyskuussa ja päättyy syyskuussa 2028. Tehtävää haki 12 henkilöä.

Lue lisää: ”Tutkimuksen tarve voimakkaassa kasvussa”, Johanna Buchert sanoo

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat