Juha Räsänen on Bioenergia ry:n hallituksen uusi puheenjohtaja

Räsäsen mukaan yhdistyksen roolina on yhä enemmän huolehtia biomassan käytön kestävyydestä ja luoda pohjaa uusille biomassapohjaisille liiketoiminnoille.

Savon Voiman toimitusjohtaja Juha Räsänen on valittu Bioenergia ry:n hallituksen puheenjohtajaksi vuodelle 2024. Hän seuraa tehtävässä Keravan Energia -yhtiöiden toimitusjohtaja Jussi Lehtoa.

”Yhdistyksen roolina on yhä enemmän huolehtia biomassan kestävyydestä ja käytön hyväksyttävyydestä sekä luoda pohjaa uusille biomassapohjaisille liiketoiminnoille, kuten hiilensidonnalle ja biohiilelle. Samalla on tärkeää muistaa, että biomassalla on edelleen keskeinen rooli energiantuotannossa fossiilisten päästöjen vähentäjänä ja energian huolto- ja toimitusvarmuuden osatekijänä”, Räsänen toteaa tiedotteessa.

Kaksi viime vuotta yhdistystä luotsannut Jussi Lehto toteaa kotimaisten polttoaineiden, puun ja turpeen, osoittaneen kauden aikana merkityksensä Suomen energiajärjestelmässä.

” Kotimaisten polttoaineiden energiatehokas käyttö on ollut yksi tärkeä syy siihen, että Suomi selvisi Venäjän hyökkäyksestä käynnistyneestä energiakriisistä monia muita EU-maita huomattavasti vähemmällä. Silti puun tuonnin loppuminen Venäjältä 2022 oli Suomessa äkillinen shokki, joka muutti polttoainemarkkinaa merkittävästi ja herätti huolta yhdistyksessä”, Lehto sanoo.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa