Kalajoen palon syytteet nurin hovioikeudessa, vapautus myös korvausvelvollisuudesta

Hovioikeuden mukaan palo ei syttynyt välttämättä savukkeesta.

Rovaniemen hovioikeus on kumonnut käräjäoikeuden tuomion Kalajoen metsäpaloa koskevassa rikosasiassa. Hovioikeus hylkäsi syytteen yleisvaaran tuottamuksesta.

Kalajoella paloi kesällä 2021 yhteensä 227 hehtaaria metsää. Oulun käräjäoikeus tuomitsi vastaajan viime kesänä yleisvaaran tuottamuksesta sakkorangaistukseen sillä perusteella, että vastaaja oli sytyttänyt tulipalon tupakoimalla kuivassa maastossa. Käräjäoikeus oli myös velvoittanut vastaajan yhdessä työnantajansa kanssa korvaamaan palon aiheuttamia vahinkoja kiinteistöjen omistajille.

Vastaaja ja tämän työnantaja valittivat tuomiosta hovioikeuteen. Rovaniemen hovioikeuden mukaan palontutkintaraportin mukaan palon syttymiselle ei ollut löydetty syytä. Lisäksi oikeus katsoi, ettei asiassa ollut osoitettu palon syttyneen maastoon jätetystä palavasta savukkeesta, kuten syytteessä oli väitetty. Näin ollen syyllisyydestä jäi varteenotettava epäily ja sen vuoksi syyte yleisvaaran tuottamuksesta ja vaihtoehtoinen syyte varomattomasta käsittelystä oli hylättävä ja vastaaja oli vapautettava hänelle tuomitusta rangaistuksesta, hovioikeus katsoi.

Lisäksi vastaaja ja hänen työnantajansa vapautettiin velvollisuudesta korvata palon aiheuttamia vahinkoja kiinteistöjen omistajille.

Lisää aiheesta: Kalajoen metsäpalo käräjäoikeuteen, syyte nostettu yleisvaaran tuottamuksesta

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus