Metsäkanalintujahti käyntiin sunnuntaina, saalismäärä tulee suhteuttaa paikalliseen tilanteeseen

Metson, teeren ja pyyn metsästysaika on syksyllä valtaosassa maata kaksi tai kolme kuukautta.

Metsäkanalintujen metsästys käynnistyy ensi sunnuntaina (10.9.) koko maassa. Metsästysajat vaihtelevat alueittain.

Metson, teeren ja pyyn metsästysaika on syksyllä valtaosassa maata kaksi tai kolme kuukautta. Koirasmetson ja -teeren talvipyynti on sallittua laajoilla alueilla Lapissa, pohjoisessa Suomessa ja Pohjois-Karjalassa tammikuussa. Myös Pohjois-Savossa päästään koirasteeren talvipyyntiin.

Riekon metsästys on sallittu Ylä-Lapin kunnissa 10.9.–31.3. ja valtaosassa muuta Lappia ja Koillismaalla 10.9.–31.10. Kiirunaa saa metsästää vain Lapin maakuntaan kuuluvissa Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kunnissa 10.9.2023—31.3.2024.

Kuntakohtaiset metsästysajat on hyvä tarkastaa ennen pyyntiä Riista.fi-sivulta.

Saalismäärissä lintutilanne huomioon

Suomen riistakeskuksen mukaan metsäkanalintujen pesimäkannat olivat viime kauden jäljiltä monin paikoin vahvat ja pesinnät onnistuivat valtaosassa maata keskimääräisesti. Myös kantojen pitkäaikainen kehitys on ollut pääasiassa vakaata.

Metso- ja teerikantojen pitkäaikainen kehitys on ollut lähes koko maassa vakaata tai nousevaa. Pyykannan pitkäaikainen kehitys on ollut eteläisessä Suomessa pääosin vakaata, mutta kaakkoisessa ja pohjoisessa Suomessa lievästi laskevaa. Riekkokanta on pienentynyt merkittävästi menneiden vuosikymmenten aikana Ylä-Lappia lukuun ottamatta.

Vaikka metsäkanalintukannat ovat keskimäärin vahvat, lintutiheydet vaihtelevat paikallisesti. Metsästäjien on syytä suhteuttaa saalismääränsä metsästysalueensa lintutilanteeseen.

”Metsästäjät ovat kantaneet vastuunsa, ja saalismäärät ovat pysyneet kohtuullisina, myös talvipyynnissä”, erikoissuunnittelija Matti Kervinen Riistakeskuksesta kertoo tiedotteessa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Harrastukset Harrastukset