Kansainvälinen metsäalan verkosto kokoontui Haaparannassa – yhteistyötä aiotaan lisätä

Mukana olivat metsäalan verkoston jäsenmaat Suomi, Ruotsi, Norja, Venäjä, Kanada ja Yhdysvallat.

Pohjoisen havumetsävyöhykkeen maat pitivät viime viikon tiistaina ministeritason kokouksen Haaparannassa, kerrotaan maa- ja metsätalousministeriön tiedotteessa. Mukana olivat metsäalan verkoston jäsenmaat Suomi, Ruotsi, Norja, Venäjä, Kanada ja Yhdysvallat.

Suomesta kokoukseen osallistui valtiosihteeri Jari Partanen sekä asiantuntijoita maa- ja metsätalousministeriöstä ja Luonnonvarakeskuksesta.

Kokouksessa keskusteltiin metsiin pohjautuvasta biotaloudesta ja sen mahdollisuuksista muun muassa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Maa- ja metsätalousministeriön mukaan keskustelut eri maiden välillä olivat rohkaisevia.

Metsäalalla haasteena on ollut hankkia tarpeeksi suuria tutkimusaineistoja päätösten teon tueksi. Eri maiden välinen yhteistyö helpottaa tätä ongelmaa, kun eri maat pääsevät jakamaan tutkimustietoa. Samalla pysytään kartalla siitä, mitä kysymyksiä tulisi selvittää seuraavaksi.

Kokouksessa sovittiin, että metsäalan verkosto jatkaa tiivistä yhteistyötä tästä eteenpäin. Verkosto perustettiin jo vuonna 2013, mutta aiemmin se on pitänyt yhteyttä lähinnä puhelimitse tai kokoontumalla muiden aihepiiriä sivuavien seminaarien, kokousten ja konferenssien yhteydessä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat