Kauppalehti: Venäjä harkitsee puunviennin keskeyttämistä

Syynä olisi harmaan talouden kitkeminen lähinnä Kiinan-kaupasta.

Venäjän liittoneuvoston puheenjohtaja Valentina Matvijenko on esittänyt väliaikaista vientikieltoa metsäteollisuuden tuotteille, kertoo Kauppalehti. Kielto koskisi raakapuuta ja puutuotteita.

Vientikiellon syynä olisi, että metsäelinkeino on Matvijenkon mukaan pääosin harmaan talouden piirissä ja väärinkäytökset ovat erittäin yleisiä.

Matvijenko haluaa, että viranomaiset selvittävät seuraavan puolen vuoden aikana kaikkien vuokraoikeussopimusten laillisuuden.

Venäjällä kritiikin arvioidaan kohdistuvan erityisesti Venäjän ja Kiinan väliseen puu- ja puutavarakauppaan. Venäjän puunviennin arvo oli viime vuonna vajaat yhdeksän miljardia euroa, mistä Kiinan osuus oli runsaat kolme miljardia.

Toiseksi suurin vientimaa oli Suomi, joka toi viime vuonna raakapuuta ja puutavaraa Venäjältä vajaan puolen miljardin euron arvosta.

Kommentit (1)

  1. Mikähän on Valentinan todellinen tarkoitus? Venäläisistä ei voi olla kovin varma. Normaalisti tuollainen uutinen lisää kauppaa kummasti. Nähdäänkö Suomessa alehintaista Venäjän raakapuuta ja Kiinassa alesahatavaraa?

Puukauppa Puukauppa

Kuvat