Kehno korjuukeli painaa UPM:n alkuvuotta

Vuosi 2017 oli metsäyhtiölle ennätysvuosi, toimitusjohtaja Jussi Pesonen toteaa.

Metsäyhtiö UPM paransi tulostaan viime vuonna. Vertailukelpoinen liikevoitto nousi 1,3 miljardiin euroon, mikä on 13 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Liikevaihto kipusi reiluun 10 miljardiin euroon.

”2017 oli UPM:lle ennätysvuosi, ja sen viimeinen neljännes oli 19. perättäinen, jolloin tulos nousi. Suotuisat markkinat, hyvin ajoitetut kasvuinvestoinnit ja kustannusten nousua lievittäneet toimenpiteet vaikuttivat tulokseen myönteisesti”, toimitusjohtaja Jussi Pesonen arvioi.

Yhtiön laitoksista Kaukaan, Pietarsaaren ja Fray Bentosin sellutehtaat sekä Lappeenrannan biojalostamo tekivät kaikki viime vuonna vuosituotantoennätyksensä, lisäksi tarrapaperin ja vanerin toimitusmääriä ja hintoja saatiin lisättyä.

Kysynnän kasvun ennakoidaan jatkuvan tänä vuonna useimmissa yhtiön liiketoiminnoissa, joskin paperin kysynnän laskun odotetaan jatkuvan maltillisena Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Kuluvan vuoden ensimmäisen neljänneksen tulosta rasittaa kuitenkin viime vuoden lopun ja kuluvan vuoden alun poikkeuksellisen lämpimät ja sateiset säät Pohjois-Euroopassa, mikä on rajoittanut puunkorjuuta.

Jämsänkoskelle investoidaan

UPM kasvattaa tänä vuonna irrokepaperien tuotantoaan. Yhtiö lisää glassiini- ja superkalanteroitujen (SCK) papereiden tuotantokapasiteettia uusimalla kalanterin Jämsänkosken tehtaalla. Uutta kapasiteettia tulee 40 000 tonnia, ja se on käytettävissä jo kuluvan vuoden viimeisellä neljänneksellä.

Lisäksi vuoden alkupuoliskolla tehdään esiselvitys Nordlandin tehtaan hienopaperikone 2:n muuntamisesta irrokepaperikoneeksi.

Yhtiön mukaan Euroopan ja Pohjois-Amerikan irrokepaperimarkkinoilla terveen kasvun odotetaan jatkuvan, koska yleinen taloustilanne on hyvä, tarrat, pakkaukset ja verkkokauppa lisääntyvät sekä lääke- ja hygieniatuotteiden kulutus kasvaa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa