Suojelukampanja ylitti tavoitteensa

Luontolahjani-kampanja tuo suojeluun kaikkiaan noin 8 000 hehtaaria, josta yksityisten maanomistajien osuus on 3 000 hehtaaria.

Viime vuonna järjestetty Luontolahjani satavuotiaalle -kampanja toi yksityisiltä maanomistajilta suojeluun 170 uutta suojelualuetta, yhteensä runsaat 3 000 hehtaaria. Näin kampanjalle asetettu 1 800 hehtaarin tavoite ylittyi reilusti, maa- ja metsätalousministeriöstä kerrotaan.

Kampanjassa kannustettiin maanomistajia perustamaan yksityisiä luonnonsuojelualueita. Suojelualueita perustettiin kaikkiin Suomen 18 maakuntaan ja yhdeksässä ylitettiin sadan hehtaarin tavoite. Eniten uusia suojelualueita tuli Pohjois-Karjalaan (17 kpl) ja Pohjois-Pohjanmaalle (16 kpl).

Suojellut kohteet ovat etupäässä erilaisia metsiä ja soita sekä niiden yhdistelmiä. Lisäksi joukossa on ulkosaariston luotoja, lintukosteikoksi ennallistettu entinen turvesuo ja pieni lintujärvi.

Yhteensä 8000 hehtaaria suojeluun

Valtio osallistuu Luontolahjani satavuotiaalle -kampanjaan suojelemalla yksityisten lahjoituksia vastaavan pinta-alan. Toistaiseksi Metsähallitus on tehnyt suojelupäätöksiä valtion mailla vajaan 700 hehtaarin verran, mutta työ uusien kohteiden löytämiseksi jatkuu. Kaikki valtion kohteet julkistetaan myöhemmin keväällä.

Myös kunnat osallistuivat kampanjaan. 40 kunnan alueelle perustettiin suojelualueita yhteensä liki 2 000 hehtaarille. Eniten suojeluintoa kunnilla oli Uudellamaalla ja Pirkanmaalla.

Kun kuntien, yksityisten maanomistajien ja valtion lupaamat suojelualueet lasketaan yhteen, kampanjan myötä suojellaan noin 8 000 hehtaaria.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Keskustelut

Kuvat