Kemeralle vahvistettiin jatkoaika, voimassa jopa vuoden 2023 loppuun

EU-sääntöjen viipyminen on hidastuttanut uuden tukijärjestelmän valmistelua.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on muodollisesti vahvistanut lain kestävän metsätalouden määräaikaisen rahoituslain eli kemeralain muuttamisesta niin, että tukijärjestelmä on voimassa keskeytyksettä myös vuodenvaihteen jälkeen. Laki on tarvittaessa voimassa vuoden 2023 loppuun asti.

Kemeralain voimassaolon jatkaminen oli tarpeen, koska metsätaloutta koskevien valtiontukisääntöjen uudistamistyö EU:ssa on viivästynyt.

Metsätalouden uutta kannustinjärjestelmää on valmisteltu työryhmässä, jonka toimikausi päättyy tämän vuoden lopussa. Uusi järjestelmä on tarkoitus ottaa käyttöön mahdollisimman pian.

”Kemeralain voimassaolon pidennys varmistaa, että metsänhoidon kannusteet jatkuvat katkoitta samalla, kun valmistelemme uutta metsätalouden kannustinjärjestelmää”, maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) sanoo.

Kemeratuella edistetään taloudellisesti, ekologisesti ja sosiaalisesti kestävää metsän hoitoa ja käyttöä yksityismetsissä. Rahoitettavilla toimenpiteillä lisätään metsien kasvua, ylläpidetään metsätieverkkoa, turvataan metsien biologista monimuotoisuutta ja edistetään metsien sopeutumista ilmastonmuutokseen.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat