Kemeran käyttö laskenut, tuettuja metsänhoitotöitä tehty neljännes vähemmän

Metsäteiden kunnostukseen kemeratukia on sen sijaan maksettu selvästi viimevuotista enemmän, Metsäkeskuksesta kerrotaan.

Kemeratukia oli maksettu tänä vuonna elokuun loppuun mennessä vajaat 22 miljoonaa euroa, Suomen metsäkeskus kertoo. Summa on 12 prosenttia pienempi kuin viime vuonna vastaavalla jaksolla.

Pudotusta on etenkin metsänhoitotöissä. Taimikon varhaishoitoon, myöhempään taimikonhoitoon ja ilman pienpuun korjuuta tehtyihin nuoren metsän hoitotöihin on maksettu kemeratukea neljänneksen viime vuotta vähemmän. Myös suometsänhoidon tukien käyttö on vähentynyt saman verran.

”Metsänhoidon ja metsien tulevan kasvun näkökulmasta taimikonhoitotöihin on perusteltua satsata. Vielä on syksyä jäljellä ja ensi vuoden töistäkin on hyvä tehdä kemerahakemukset vielä tänä syksynä”, sanoo hankehallinnon asiantuntija Yrjö Niskanen Suomen metsäkeskuksesta.

Pohjois-Suomessa tuettuja hoitotöitä on tehty enemmän kuin Etelä-Suomessa.

Metsäteiden tukien käyttö oli sen sijaan kasvanut. Metsäteiden kunnostukseen tukea on maksettu 16 prosenttia enemmän kuin viime vuoden tammi-elokuussa.

Luonnonhoitovaroja – ympäristötukea ja luonnonhoitohankkeiden tukea ­– oli elokuun loppuun mennessä maksettu noin 4,6 miljoonaa euroa. Se on viitisen prosenttia vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Ympäristötukia on maksettu hieman enemmän kuin viime vuonna, noin 4,3 miljoonaa euroa. Sen sijaan luonnonhoitohankkeissa ollaan selvästi viime vuotta jäljessä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat