Pohjoisessa mhy-fuusio, Ylä-Kainuun ja Kainuun yhdistykset yhdistyvät

Uudessa yhdistyksessä on 4 600 metsänomistajajäsentä.

Metsänhoitoyhdistys Kainuu ja Metsänhoitoyhdistys Ylä-Kainuu yhdistyvät ensi vuoden alussa. Yhdistysten valtuustot päättivät fuusiosta maanantaina.

Uuden yhdistyksen nimeksi tulee Metsänhoitoyhdistys Kainuu ry. Sen toimialue on Kajaanin kaupungin, Kuhmon kaupungin, Hyrynsalmen kunnan, Suomussalmen kunnan, Ristijärven kunnan ja Paltamon kunnan alue. Metsänomistajajäseniä yhdistyksellä on noin 4 600, joilla metsää yhteensä noin 310 000 hehtaaria.

Kaikki nykyisissä yhdistyksissä vakinaisessa työsuhteessa olevat 21 toimihenkilöä siirtyvät uuden yhdistyksen palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Fuusion yhteydessä säilytetään myös kaikki nykyiset seitsemän palvelutoimistoa. Yhdistyksen johtajaksi valittiin Mhy Kainuun nykyinen toiminnanjohtaja Marko Koskela.

Yhdistymisellä haetaan muun muassa lisävoimaa jäsenten edunvalvontaan, parannetaan jäsenten palvelua ja turvataan kilpailukykyinen toiminta pitkällä tähtäyksellä. Isommassa yhdistyksessä toimintoja saadaan tehostettua ja päällekkäisiä toimintoja karsittua. Myös tiedotuksen metsänomistajien suuntaan luvataan tehostuvan.

Aiemmin tänä vuonna yhdistymisestään ovat kertoneet Etelä-Savon ja Kangasniemi-Pieksämäen yhdistykset sekä Loimijoen ja Punkalaitumen yhdistykset.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat