Kemeratukia maksettu nyt jo yhtä paljon kuin viime vuonna kaikkiaan

Marraskuun lopulla tukia on maksettu 37,4 miljoonaa euroa, Metsäkeskuksen tilastoista selviää.

Kemeratukia on maksettu marraskuun lopulle tultaessa tänä vuonna jo yhteensä 37,4 miljoonaa euroa. Se on 6 miljoonaa euroa enemmän kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan ja 500 000 euroa enemmän kuin viime vuonna kaikkiaan, Suomen metsäkeskuksen tilastoista selviää. Tälle vuodelle kemeratukea on budjetoitu yhteensä 47,5 miljoonaa euroa.

Kemeran käyttö on kasvanut koko maassa. Euroissa muutos on suurin Lapissa, siellä tukea on maksettu 1,1 miljoonaa euroa enemmän kuin vuosi sitten. Prosenteissa eniten kasvua oli Kanta-Hämeessä, jossa tukimaksut nousivat liki 50 prosenttia.

Eniten tukea on maksettu Pohjois-Pohjanmaalla, runsaat 6,2 miljoonaa euroa. Kymenlaaksossa kemeran käyttö on ollut vähäisintä, ja tukea on maksettu runsaat 700 000 euroa.

Uudellamaalla luonnonhoitorahat jo liki käytetty

Luonnonhoidon tukia – luonnonhoitotukea ja ympäristötukea – on maksettu marraskuun lopussa yhteensä 12,6 miljoonaa euroa. Käyttämättä kuluvan vuoden tukibudjetista on vielä noin 5 miljoonaa euroa.

Eniten tukia on maksettu Lapissa, noin 1,5 miljoonaa euroa. Luonnonhoitotukien käyttöaste on korkein Uudellamaalla, jossa tukipotista on hyödynnetty jo 99 prosenttia. Sen sijaan esimerkiksi Keski-Pohjanmaalla luonnonhoidon tuista on käytetty vasta 45 prosenttia.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito