Kesla vahvasti tappiolle Venäjän-vaikeuksien vuoksi

Uutta kasvua odotetaan Puolustusvoimien tilauksista.

Kesla-konsernin ensimmäisen vuosineljänneksen liikevaihto kasvoi viisi prosenttia edellisvuodesta 9,5 miljoonaan euroon, mutta liikevoitto heikkeni 0,6 miljoonaa euroa tappiolliseksi Venäjän-markkinan vaikeuksien vuoksi. Vuotta aiemmin tappio oli 0,1 miljoonaa.

Konserni kirjasi 0,28 miljoonan euron arvonalentumisvarauksen Venäjä-liiketoimintoihin liittyen.

Tilauskanta kehittyi vahvasti 33,9 miljoonaan euroon, mikä on yli kaksinkertaisesti vertailukauteen nähden.

Toimitusjohtaja Simo Saastamoisen mukaan kysyntä oli edellisvuotta vahvempaa traktorivarusteissa sekä harvesterikourissa. Autonosturit-liiketoiminta ja metsäkonenosturit-tuoteryhmä sen sijaan kärsivät voimakkaimmin Venäjän markkinan pysähtymisestä. Markkina-alueista Aasia ja Pohjois-Amerikka kasvoivat voimakkaimmin.

Kesla perui antamansa tulosohjeistuksen Ukrainan-sodan sytyttyä. Saastamoinen näkee selvänä, että Venäjän markkinat sulkeutuvat ja yhtiö hakee kasvua muilta markkinoilta sekä uusilta asiakassegmenteiltä.

”Keslan vuonna 2017 käynnistämä yhteistyö Puolustusvoimien kanssa voi kuluvan tilikauden aikana nousta merkittäväksi Venäjän markkinamenetyksiä kompensoivaksi vastavoimaksi – viitteitä tästä kehityskulusta on olemassa.”

Puukauppa Puukauppa

Kuvat