Koneen Säätiöltä suojelualue Kemiönsaareen

130 hehtaarin suojelualuelahja hyvittää säätiön ja sen apurahansaajien aiheuttamia ympäristöhaittoja.

Koneen Säätiö on perustanut luonnonsuojelualueen Kemiönsaareen Varsinais-Suomeen. Noin 130 hehtaarin alue on nimetty läheisen Kullan kylän mukaan. Varsinais-Suomen ely-keskus hyväksyi alueen rauhoittamisen osana Suomen itsenäisyyden Luontolahjani satavuotiaalle -kampanjaa.

Koneen Säätiö kertoo perustaneensa luonnonsuojelualueen hyvittääkseen säätiön ja sen apurahansaajien aiheuttamia ympäristöhaittoja. Lähes tuhannen apurahansaajan ja säätiön työntekijöiden toiminta kuluttaa merkittävästi luontoa ja luonnonvaroja.

”Ekologisilla kompensaatiolla tarkoitetaan toimintaa, jossa minkä tahansa yhteiskunnallisen toiminnan aiheuttamia haittoja hyvitetään luonnolle. Toivomme, että esimerkillämme kannustamme myös muita toimijoita harkitsemaan oman toimintansa ympäristövaikutuksia ja hyvittämään luonnolle aiheuttamiaan haittoja”, toteaa säätiön hallituksen jäsen professori Janne Kotiaho.

Kullan luonnonsuojelualueella pätevät jokamiehenoikeudet: siellä saa retkeillä sekä poimia marjoja ja hyötysieniä. Alueella ei saa liikkua moottoriajoneuvolla tai metsästää. Alueelle suunnitellaan lähivuosina retkeilyä varten kevyttä infrastruktuuria.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Keskustelut

Kuvat