Koronaa pakoon lappilaiseen virtuaalimetsään

Halipuu-sovelluksella voi kuunnella tarinoita ja luonnon ääniä sekä seurata suoria lähetyksiä metsästä.

Halipuu-yrittäjä Riitta Raekallio-Wunderink työllistää itsensä vuokraamalla puita halattavaksi ja viemällä matkailijoita riippumattoon isänsä Kaarle Raekallion metsään. Nyt kittiläläinen yrittäjä ja hänen puolisonsa Steffan Wunderink halusivat tarjota kaikille virtuaalisen pääsyn Halipuumetsäksi nimettyyn satavuotiaaseen männikköön.

He julkaisivat ilmaisen Halipuu-sovelluksen, joka on ladattavissa käyttöliittymästä riippumatta kaikkiin matkapuhelimiin. Sovelluksessa voi esimerkiksi syventyä metsänomistaja Kaarle Raekallion tarinoihin, kuunnella luonnon ääniä ja seurata suoria lähetyksiä lappilaisesta metsästä.

”Haluamme tällä hetkellä vain tehdä oman osamme ja ilahduttaa ihmisiä mahdollisuudella paeta hetkeksi luontoon meidän luoksemme”, Raekallio-Wunderink sanoo.

Yrittäjäpariskunta toivoo, että sovellus veisi käyttäjiensä ajatukset edes hetkeksi pois koronaviruksen täyttämästä arjesta.

”Ei se vielä valmis ole, mutta tässä tilanteessa on tärkeämpää tarjota ihmisille jotain muuta ajateltavaa kuin lyödä tiskiin loppuunsa hiottu sovellus.”

Myöhemmin pääosin englanninkieliseen sovellukseen on tulossa lisää ominaisuuksia, joista osa on maksullisia.

Halipuumetsässä talvi on tavallisesti vilkkainta aikaa. Silloin moni Leville tullut matkailija saapuu laskettelurinteiden läheisyydessä sijaitsevaan metsään rauhoittumaan.

Tänä talvena koronavirus muutti suunnitelmat. Raekallio-Wunderink halusi tehdä osansa viruksen leviämisen estämiseksi ja päätti talvikauden jo maaliskuun puolivälissä.

Tällä hetkellä yrittäjän ajatukset ovat jo tulevassa talvessa. Silloin poikkeustila on toivottavasti päättynyt ja riippumatot roikkuvat jälleen Halipuumetsässä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Harrastukset Harrastukset

Keskustelut