Koululaisten Metsävisa 2023: Kärkisijat Saarijärvelle, Mikkeliin ja Juvalle

Yläkoulujen parhaat metsätietäjät mittelivät osaamisestaan Tuusulassa.

Metsävisassa 2023 pärjäsivät parhaiten Justus Heinonen (vas), Onni Vaaherkumpu ja Taito Vanhanen. Kuva: Vilma Issakainen
Metsävisassa 2023 pärjäsivät parhaiten Justus Heinonen (vas), Onni Vaaherkumpu ja Taito Vanhanen. Kuva: Vilma Issakainen

Jokakeväisen valtakunnallisen Metsävisan voitti tänä vuonna Onni Vaaherkumpu Saarijärven yhtenäiskoulusta. Hopeaa sai Justus Heimonen Mikkelin Urheilupuiston koulusta ja pronssia Taito Vanhanen Juvan yhtenäiskoulusta.

Yläkoulujen parhaat metsätietäjät mittelivät osaamisestaan Tuusulassa. Maastoreitin rasteilla finalistit vastasivat metsäluontoa ja metsätaloutta käsitteleviin ajankohtaisiin kysymyksiin. Myös ilmastonmuutos näkyi tämän vuoden visakysymyksissä.

Jo 42. kertaa järjestettyyn Metsävisan finaaliin oli kutsuttu koulutason kilpailun 50 parasta voittajaa opettajineen. Kaikkiaan Metsävisaan osallistui helmikuussa järjestetyssä alkukilpailussa 20 000 yläkoululaista yli 330 koulusta.

Metsävisan pääjärjestäjä on Suomen Metsäyhdistys yhdessä Biologian ja maantieteen opettajien liiton kanssa, ja kilpailua rahoittaa Suomen Metsäsäätiö.

Seuraava koulutason Metsävisa järjestetään helmikuussa 2024. Osallistua voi koko yläkoulu, valitut luokat tai luokka-asteet, vapaaehtoinen pienryhmä tai yksittäinen oppilaskin.

Kilpailuun on osallistunut kaikkiaan yli miljoona suomalaista vuodesta 1982 alkaen.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Harrastukset Harrastukset