Kuitupuun tuonti lisääntyi alkuvuonna reippaasti, puuta tuotiin etenkin Baltiasta

Sahatavaran vientihinnat ja määrät laskivat tammi-heinäkuussa, paperi ja sellu olivat nousussa.

Puun tuonti lisääntyi alkuvuonna hienoisesti. Luonnonvarakeskuksen mukaan puuta tuotiin Suomeen tammi-heinäkuussa 3,1 miljoonaa kuutiota, mikä on kolme prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavalla jaksolla. Puun tuonti Venäjältä päättyi viime vuoden heinäkuussa.

Kuitupuun tuonti lisääntyi 28 prosenttia lähes 2 miljoonaan kuutioon, tukin laski 15 prosenttia 64 000 kuutioon. Myös hakkeen tuonti väheni 28 prosenttia 730 000 kuutioon.

Heinäkuussa tuonti putosi 247 000 kuutioon. Se on kuluvan vuoden pienin tuontimäärä ja lähes 50 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden keskimääräinen kuukausituonti.

Puuta on alkuvuonna tuotu ennen muuta Virosta, Latviasta ja Ruotsista. Pieniä määriä on tullut myös Saksasta, Liettuasta ja Iso-Britanniasta.

Sahatavaran vientihinnassa viidenneksen pudotus

Metsäteollisuuden vienti väheni alkuvuonna. Tammi-heinäkuussa viennin arvo reaalisesti oli 7,1 miljardia euroa, mikä on reaalisesti 11 prosenttia vähemmän kuin samalla jaksolla vuonna 2022.

Sahatavaran viennin arvo laski kolmanneksella, mutta vientimäärä vain kaksi prosenttia. Heinäkuussa sahatavaran vientihinta oli 228 euroa kuutiolta eli reaalisesti viidenneksen vähemmän kuin edellisvuoden keskihinta.

Hienopaperin ja sellun vientimäärät ja arvot nousivat. Myös aikakauslehtipaperin viennin arvo nousi, mutta määrä laski hieman vuodentakaisesta. Kartongilla oli pudotusta: viennin arvo laski viidenneksen, samoin vientimäärä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa

Kuvat