Kuusi jyrää taimitarhoilla – toimitusmäärä nousi 107 miljoonaan

Viime vuonna tuotetuista taimista 68 prosenttia oli kuusia.

Taimituotanto kutistui viime vuonna. Ruokaviraston tilastojen mukaan kotimaisilta tarhoilta toimitettiin metsänviljelyyn liki 158 miljoonaa tainta, mikä on reilut 2 miljoonaa tainta vähemmän kuin edellisvuonna.

Kuusentaimien toimitukset kuitenkin kasvoivat. Kuusia meni 107 miljoonaa kappaletta, mikä on nelisen miljoonaa enemmän kuin edellisvuonna. Kuusen osuus taimituotannosta oli 68 prosenttia.

Mäntyjen toimitukset sen sijaan laskivat neljällä miljoonalla liki 46 miljoonaan taimeen. Myös rauduskoivun taimien toimitukset supistuivat parilla miljoonalla vajaaseen viiteen miljoonaan taimeen.

Männyn jalostus vauhdissa

Lähes kaikki männyntaimet ja yli 90 prosenttia kuusentaimista oli kasvatettu käyttäen kotimaassa tuotettua siementä.

Männyn taimien jalostusaste on kohonnut nopeasti. Etelä-Suomen tarhoilla viime vuonna 69 prosenttia taimista kuului korkeimpaan testattu-luokkaan. Pohjoisessakin jalostus on edennyt, viime vuonna toimitettiin ensimmäiset testattu-luokkaan kuuluvat taimet.

Kuusella testattu-luokkaan kuuluvia taimia ei ollut. Alustavasti testattu -luokkaan kuuluvien taimien osuus laski viime vuonna Etelä-Suomen tarhoilla 65 prosenttiin mutta lisääntyi Pohjois-Suomen tarhoilla.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Keskustelut

Kuvat