Kysely: Maastopyöräilijät ja kävelijät samoilla kansallispuiston reiteillä harmittavat

Metsähallituksen kyselyyn Pallas-Yllästunturin kansallispuiston hoidosta ja käytöstä ehtii vielä vastata.

Metsähallitus kerää parhaillaan mielipiteitä Pallas-Yllästunturin kansallispuiston hoidosta ja käytöstä seuraavan kymmenen vuoden aikana. Erityisesti maastopyöräilynreittien kehittäminen jakaa vastanneiden mielipiteitä: osa toivoo kansallispuistoon lisää vain maastopyörille tarkoitettuja reittejä, osan mielestä pyöräily on jo nyt liikaa kehittämisen keskiössä.

“Poluilta poikkeaminen pyöräillen on kesällä kiellettyä nytkin, tavoitteena on nimenomaan estää maaston kulumista. Talvipolut on tehty yhteiskäyttöön, poluille ovat tervetulleita niin pyöräilijät, kävelijät, lumikenkäilijät kuin koiran ulkoiluttajatkin”, puistonjohtaja Pekka Sulkava Metsähallituksen Luontopalveluista kertoo.

Vastauksista nousee myös huoli luonnon kulumisesta, jos kansallispuiston kävijämäärä kasvaa.

”Moni vastaaja ei halua muuttaa mitään. Rauhallisuus on asia, jota moni retkeilijä hakee kansallispuistosta. Hoito- ja käyttösuunnitelmassa linjaamme, mitkä kansallispuiston alueet suojellaan erityisen tarkasti ja mitkä alueet ovat sellaisia, mihin kestävöidään reittejä ja ohjataan ihmisiä” Sulkava sanoo.

Kaikille avoimeen kyselyyn voi edelleen vastata 2.1. asti. Metsähallitus toivoo kyselyyn vastauksia niin alueella vierailevilta retkeilijöiltä, paikallisilta ihmisiltä, yrittäjiltä ja yrityksiltä kuin erilaisilta järjestöiltä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Keskustelut

Suo

Kuvat