Kysely: Metsäteollisuus on talouden tukijalka

Nuoret arvioivat metsäteollisuuden ympäristövastuuta vanhempia suopeammin.

Metsäteollisuus ry:n tilaama ja Taloustutkimuksen toteuttama kyselytutkimus osoittaa, että suomalaiset ovat mieltäneet metsäteollisuuden roolin talouden tukijalkana.

Vastanneista 85 prosenttia katsoi, että metsäteollisuus on ”merkittävä vienti- ja verotulojen turvaaja”. Lisäksi 83 prosenttia oli sitä mieltä, että luonnehdinta ”tuottaa työtä ja hyvinvointia koko Suomeen” kuvaa metsäteollisuutta erittäin hyvin tai hyvin.

”Väestö arvostaa metsäteollisuuden taloudellista merkitystä hyvin yksituumaisesti. Tuloksiin ei juuri synny eroja vastaajien iän tai asuinpaikan suhteen”, Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Pasi Holm toteaa.

Suomalaiset luottavat metsäteollisuuden menestyvän myös tulevaisuudessa. Vastanneista 86 prosenttia katsoo, että metsäteollisuuden kansantaloudellinen merkitys kasvaa tai vähintäänkin pysyy ennallaan seuraavien kymmenen vuoden aikana.

Merkittävistä toimialoista metsäteollisuus hoitaa suomalaisten mielestä parhaiten ympäristövastuunsa. Näin katsoi 39 prosenttia vastanneista.

Ehkä hieman yllättäen alle 35-vuotiaat antoivat metsäteollisuudelle parhaan arvosanan ympäristövastuusta, kun taas vanhemmat ikäluokat olivat kriittisempiä.

”Ehkä vanhemmilla on vielä 70-luvun tilanne muistissa”, Holm arvioi.

Vastaajista 62 prosenttia liittää metsäteollisuuden yrityksiin luonnehdinnan ”ovat haluttuja työnantajia”. Enemmistö myös arvioi, että metsäteollisuuden yritykset arvostavat työntekijöitään.

Metsäteollisuuden mainekysely toteutettiin Taloustutkimuksen internetpaneelissa kesäkuussa. Kyselyyn vastasi lähes 4 000 iältään 18–79-vuotiasta suomalaista. Tulosten virhemarginaali on noin yksi prosenttiyksikkö.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa