Lakoista 20 miljoonan euron menetykset

Metsäteollisuus kummastelee, että poliittiset lakot kohdistuvat lähes yksinomaan mekaaniseen metsäteollisuuteen ja puusepänteollisuuteen.

Loppuviikolle suunnitellut lakot aiheuttavat metsäteollisuudelle noin 20 miljoonan euron menetykset, Metsäteollisuus ry arvioi. Teollisuusliitto ja Ammattiliito Pro järjestävät kolmipäiväisen poliittisen lakon sahoilla, vaneritehtailla ja puusepänteollisuudessa. Lisäksi Pro on ilmoittanut toimihenkilöiden ylityökiellosta paperiteollisuudessa ja AKT määrännyt satamiin ylityö- ja vuoronvaihtokiellon. Lakoilla vastustetaan hallituksen ajamaa irtisanomissuojan heikennystä.

Nyt kiistan osapuolilta kaivataan malttia.

”Metsäteollisuus toivoo, että kaikki osapuolet toimisivat laajenevassa konfliktissa vastuullisesti. Tässä tilanteessa pitäisi laittaa jäitä hattuun, jotta konflikti saataisiin päättymään”, korostaa Metsäteollisuus ry:n toimitusjohtaja Timo Jaatinen.

Järjestö kummastelee myös lakkojen kohdentamista.

”Loppuviikon lakot koskevat lähes yksinomaan mekaanisen metsäteollisuuden ja puusepänteollisuuden yrityksiin, vaikka olemme kiistassa täysin ulkopuolisia”, Jaatinen toteaa. Hänen mukaansa lakkoilun haitat ovat sitä luokkaa, että poliittisten lakkojen rajoittaminen on paikallaan.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa