Lakot päättyvät ensi viikon alussa, nyt ammattiliitoissa odotetaan hallituksen toimia

Annamme nyt hallitukselle tilaa toimia, SAK:sta kerrotaan.

SAK:n hallitus on päättänyt, että ammattiliitot keskeyttävät poliittiset työtaistelutoimet ensi maanantaina (8.4.). Ammattiliitot odottavat nyt hallituksen ratkaisuja.

”Hallitus on kertonut, ettei se lakkojen aikana etsi työntekijäpuolen kanssa ratkaisuja. Uusia päätöksiä lakkojen jatkosta ei tehty. Annamme nyt Orpon-Purran hallitukselle tilaa toimia. Lakot keskeytyvät maanantaina 8.4. Olemme valmiit keskusteluihin jo ennen sitä”, SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta kertoo tiedotteessa.

Seuraavan kerran SAK pohtii tilannetta parin viikon kuluttua 18. huhtikuuta.

Poliittiset lakot satamissa ja rautatiekuljetuksissa alkoivat 11.3. Lakon aikana vienti ja tuonti satamista on pysähtynyt, samoin esimerkiksi puun rautatiekuljetukset. Lakkojen takia myös korjuutöitä metsässä on jouduttu jonkin verran keskeyttämään, Koneyrittäjien kyselystä selvisi.

Lakoilla on vastustettu hallituksen työelämäheikennyksiä ja sosiaaliturvan leikkauksia. Lakossa on ollut yhteensä noin 7 000 Teollisuusliiton, Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliiton AKT:n, Palvelualojen ammattiliiton PAMin, Rakennusliiton, Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n sekä Sähköliiton työntekijää.

”Tervetullut uutinen”

Vientiteollisuuden liitoissa tieto lakkojen päättymisestä otettiin vastaan tyytyväisinä.

”Tämä on tervetullut uutinen. Lakot ovat heikentäneet paitsi Suomen myös yhä useamman tavallisen suomalaisen taloudellista tilannetta. Uusi tilanne antaa mahdollisuuksia ryhtyä täyttämään syntynyttä kansantalouden kuoppaa”, toteaa Metsäteollisuus ry:n toimitusjohtaja Paula Lehtomäki tiedotteessa.

Vientiliitot painottavat, että lakoista on jo aiheutunut peruuttamattomia haittoja vientiteollisuudelle ja siten koko Suomelle.

Huom! Lisätty Metsäteollisuuden kommentti klo 13.30.

Puukauppa Puukauppa