Lukeen uusi tutkimusprofessori, Mikko Peltoniemi keskittyy metsien ekosysteemimallinnukseen

Metsäluonnosta ja sen dynamiikasta muuttuvissa olosuhteissa tarvitaan yhä enemmän tietoa, Luonnonvarakeskuksesta kerrotaan.

Dosentti Mikko Peltoniemi on nimitetty tutkimusprofessoriksi Luonnonvarakeskukseen (Luke) helmikuun alusta. Tutkimusprofessorina hän keskittyy metsien ja soiden ekosysteemimallinnukseen.

Tutkimusprofessuurit ovat Lukessa määräaikaisia. Mittaa pesteillä on viisi vuotta.

Peltoniemen professuurin tutkimusala – metsien ja soiden ekosysteemien mallintaminen – on Lukessa uusi. Se on tutkimuslaitoksen vastaus siihen, että metsäluontoa ja sen dynamiikkaa muuttuvissa olosuhteissa koskevaa tietoa tarvitaan yhä enemmän.

”Mallinnuksen kautta voidaan tarkastella yhtäaikaisesti esimerkiksi metsien kasvua muuttuvassa ilmastossa, monimuotoisuuden kannalta tärkeiden piirteiden kehittymistä sekä vaihtoehtoisten metsänhoitomenetelmien ilmasto- ja vesistövaikutuksia”, tutkimusylijohtaja Antti Asikainen kertoo.

Peltoniemi on ennen tutkimusprofessorin tehtäviä työskennellyt johtavana tutkijana Lukessa. Tutkimuksissaan hän on keskittynyt metsien hiilitaseiden mallinnukseen ja metsien resilienssikysymyksiin. Viime vuosina mukaan ovat tulleet myös suometsät ja niiden kasvihuonekaasupäästöt.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto