Luonnonsuojeluliitto kanteli Maailman ilmatieteen järjestölle Petteri Taalaksen lausunnoista

Liitto tivaa Maailman ilmatieteen järjestöltä, edustavatko Taalaksen näkemykset järjestön kantaa tai edes tiedettä.

Suomen luonnonsuojeluliitto on tehnyt kantelun Maailman ilmatieteen järjestön suomalaisen pääsihteerin Petteri Taalaksen ilmastonäkemyksistä.

Avoimessa kirjeessä luonnonsuojeluliiton hallituksen puheenjohtaja Hanna Halmeenpää ja toiminnanjohtaja Tapani Veistola pyytävät Maailman ilmatieteen järjestöä selvittämään, edustavatko Taalaksen näkemykset järjestön kantaa tai ylipäätään tiedettä.

Erityisesti allekirjoittajia hiertää Taalaksen eduskuntavaalien alla antama haastattelu. Siinä Taalas kannatti Suomen tavoitetta päästä hiilineutraaliksi mutta totesi, että ”tapahtuuko se 2035 vai hieman myöhemmin on vähän semantiikkaa”.

”Me Suomen luonnonsuojeluliitossa, Suomen suurimmassa ja vanhimmassa ympäristöjärjestössä, olemme olleet syvästi huolissamme pääsihteeri Petteri Taalaksen lausunnoista ja niiden vaikutuksista julkiseen keskusteluun ja tieteeseen perustuvaan ilmastopolitiikkaan Suomessa”, avoimessa kirjeessa todetaan.

Kirjeessä pyydetään Maailman ilmatieteen järjestöltä myös vastausta, missä määrin Taalas edustaa järjestöä osallistuessaan julkiseen keskusteluun Suomessa.

Kommentit (3)

  1. Panu

    Tiedettä tuo lausunto ainakin edustaa, koska ilmaston lämpenemisen kannalta sillä ei ole mitään merkitystä minä vuonna Suomi tavoitteen saavuttaa.

  2. Yhtä lailla on läpivalaistava ja tutkittava ympäristöministeri Ohisalon, Soimakallion ja kaikkien muiden synkistelijöiden oikeellisuus. Politiikalla sekoitettu propaganda tuhoaa yritteliäisyyden.

  3. Kantelu siis koski Suomen tavoitevuotta 2035. Mitä tekemistä Maailman ilmatieteen laitoksella tällaisten tavoitteiden kanssa, kun eri mailla on erilaisia tavoitevuosia?
    Hupaisaa.
    Olisivat puuttuneet siihen, kun Taalas sanoi samassa haastattelussa Nasan satelliitin havainnosta ”Suomi on nielu”, että havaintoa ei ole syytä epäillä.

Luonto Luonto