Marttila: EU:lta ei tarvita neuvoja metsänhoitoon

MTK odottaa uudelta hallitukselta selvää linjaa EU-politiikassa.

MTK kaipaa metsäpolitiikalta vakautta ja Suomen kansalliset edut turvaavaa linjaa. Jos porvarihallitus toteutuu, vastuu siirtyy puolueille, jotka viime vaalikaudella oppositiossa arvostelivat hallitusta metsäpolitiikassa ja erityisesti EU:n metsäasioiden hoidossa.

”On näytön paikka, kun oppositio nyt siirtyy hallitusvastuuseen. Hallitusohjelman on linjattava selkeä raja, mitä hyväksymme ja mihin saakka sallimme EU:n puuttumisen metsäasioihin. Metsänhoidon sääntöjä ja neuvoja emme EU:lta tarvitse”, MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila totesi maanantaina. Marttila puhui MTK-Pohjois-Suomen kokouksessa Kajaanissa.

Järjestö kaipaa EU-politiikkaan muutosta, jossa EU:sta tehdään suuri suurissa asioissa ja pieni pienissä.

”Tänään EU on kääpiö, kun suurvallat rakentavat uutta geopolitiikkaa. Tässä pelissä EU tarvitsee vahvemmat muskelit. Nyt EU on jättiläinen ihmisten ja yritysten elämää ohjaavassa pikkutarkassa säätelyssä. Tästä on päästävä eroon”, Marttila totesi.

Tulevaisuuden turvallisuus ja vakaus vaativat hänen mukaansa EU:lta myös uutta itäisen ulkorajan elpymis- ja kehittämisrahastoa. Se voisi vahvistaa alueiden taloutta ja infraa – erityisesti tie-, rata- ja tietoyhteyksiä.

Lisää aiheesta: ”Ei mitenkään huono tilanne”, sanoo MTK:n Marttila

 

Metsänomistus Metsänomistus