Luonnonvarakeskukseen uusia johtajia sekä talon ulkopuolelta että sisältä

Täytettävänä oli viisi yksikön johtajan paikkaa.

Luonnonvarakeskuksessa (Luke) avoinna olleet määräaikaiset johtajavirat on täytetty. Uusien johtajien pestit alkavat ensi vuoden alussa ja päättyvät vuoden 2025 lopussa.

Biotalous- ja ympäristö -yksikön johtajaksi valittiin Jani Lehto. Hän siirtyy Lukeen VTT:ltä, jossa hän on toiminut viimeiset neljä vuotta Biomassan jalostus ja tuotteet -tutkimusalueen johtajana.

Luonnonvarat-yksikön johtajaksi valittiin Sirpa Thessler. Hän on johtanut Luken viranomais- ja asiantuntijapalveluiden ohjelmaa vuodesta 2017 lähtien.

Tutkimusinfrastruktuuripalvelut-yksikön johtajaksi nimitettiin Sanna Sorvari Sundet. Hän tulee Ilmatieteen laitokselta, jossa hän on viimeksi toiminut kansainvälisen ACTRIS-tutkimusinfrastruktuurin johtajana sekä Tutkimusinfrastruktuurit-ryhmän ryhmäpäällikkönä.

Tilastopalvelut-yksikön johtajaksi nimitettiin Mari Ylä-Jarkko. Hän siirtyy Lukeen Tilastokeskuksen taloustilastojen osastopäällikön tehtävästä.

Hallinto- ja sidosryhmäjohtajana jatkaa Ilkka P. Laurila.

Nyt nimitetyt johtajat ovat Luken johtoryhmän jäseniä ja raportoivat pääjohtaja Johanna Buchertille. Johtoryhmässä jatkavat aiemmissa tehtävissään tutkimusylijohtaja Antti Asikainen, Tuotantojärjestelmät-yksikön johtaja Anu Kaukovirta, talousjohtaja Jutta Petäjä, viestintä- ja markkinointijohtaja Kirsi Arvelo, digijohtaja Topi Hanhela sekä henkilöstöjohtaja Tuija Heikkinen. Lisäksi johtoryhmään kuuluu henkilöstön edustaja.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito