Marjakaveria voi etsiä verkosta

Arktiset Aromit haluaa kampanjallaan madaltaa kynnystä marjametsään lähdölle.

Marjakaveri -hahmojen avulla voi etsiä itselleen sopivaa kaveria marjaretkelle. (Kuva: Arktiset Aromit ry)

Arktiset Aromit ry käynnistää hyvän tuulen Marjakaveri -kampanjan marjastuksen edistämiseksi. Facebookissa käynnistettävän kampanjan tarkoituksena on auttaa marjastuksesta kiinnostuneita löytämään toisensa ja sopimaan yhteisiä marjaretkiä.

Kampanjalla haetaan helpotusta varsin yleiseen ongelmaan: moni lähtisi mielellään marjaan, jos olisi joku kaveri mukana. Joku tarvitsee kyytiä, toinen marjamaastojen tuntijaa ja kolmas ei tohdi lähteä yksin metsään petojen tai eksymisen pelossa.

Itselleen sopivaa marjakaveria voi hakea joko humorististen marjastajahahmojen avulla tai kertomalla Facebookissa, millaista marjakaveria hakee.

”Toivomme, että kampanjan avulla mahdollisimman moni marjastuksesta kiinnostunut löytää samanhenkisen kaverin ja saa vähintäänkin kotitarvemarjat talteen, ahkerimmat ehkä lisäansiotakin”, sanoo toiminnanjohtaja Birgitta Partanen Arktisilta Aromeilta.

Partanen muistuttaa, että Suomen luonnonmarjoista suurin osa jää poimimatta, vaikka ne ovat verrattomia sekä ravitsemuksen että ympäristön kannalta. Satoisimpia ja kaupallisesti merkittävimpiä marjoja ovat puolukka, mustikka ja lakka.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Harrastukset Harrastukset

Keskustelut