Meto: Sukupuolten välinen palkkaero ei ole metsäalalla merkittävä ongelma

Järjestön kyselyn mukaan naisen euro on metsäalalla 96 senttiä.

Sukupuolten välinen palkkaero on metsäalalla huomattavasti pienempi kuin muilla aloilla, Meton kysely osoittaa. Järjestön neuvottelemien työehtosopimusten piirissä olevilla työpaikoilla naisen euro on 96 senttiä.

”Meton palkkakyselyn tulosten perusteella sukupuolten välinen palkkaero ei ole metsäalalla merkittävä ongelma. Yksityisellä metsäsektorilla, kuten metsäteollisuudessa ja metsänhoitoyhdistyksissä, naisen euro on 96 senttiä. Julkisella sektorilla, kuten Suomen metsäkeskuksessa, Metsähallituksessa, valtiolla ja kunnissa, naisen euro on 99 senttiä”, kertoo Meton järjestöpäällikkö Ilpo Puputti.

Kyselyn mukaan työuran alussa nainen sai enemmän palkkaa kuin miespuoliset kollegansa ensimmäisen neljän vuoden ajan. Viiden vuoden työkokemuksen jälkeen miesten palkkaus oli suurempi naisiin verrattuna.

”Palkkojen eroon voivat vaikuttaa mies- ja naisvastaajien erilainen ikäjakauma ja se, että naisia on yksityisellä metsäsektorilla noin viidennes ja julkisella metsäalalla noin kolmannes vastanneista”, Puputti kertoo.

Meto kyselee jäsentensä palkoista vuosittain. Tuorein kysely tehtiin joulukuussa ja siihen vastasi yli 1100 metsäasiantuntijaa. Vastaajista 26 prosenttia oli naisia.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito