Metsä Groupin uusi sovellus havaitsee tuhot ennen ihmissilmää

Ensinnä karttapalvelussa näkyvät eniten kirjanpainajatuhoista kärsineet alueet.

Metsä Group ja tekoälykehittäjä CollectiveCrunch ovat kehittäneet uuden sovelluksen hyönteis- ja myrskytuhojen tunnistamiseen ja visualisointiin. Tekoälyyn ja avoimeen kaukokartoitustietoon perustuva sovellus näkyy uutena karttatasona yhtiön Metsäverkko-palvelussa.

Ensimmäisenä uudella karttatasolla on nähtävissä kirjanpainajatuhoista eniten kärsineet alueet Suomessa. Kattavuutta lisätään vaiheittain muihin alueisiin Suomessa. Tulevaisuudessa uutta karttatasoa voi hyödyntää myös myrskytuhoista tai kuivuudesta kärsivien, ylitiheiden tai muuten tuhoriskissä olevien metsien tunnistamiseen.

Kartta-aineistoa, josta ilmenevät erilaiset puuston vauriot kuten kirjanpainajien aiheuttamat hyönteistuhot, päivitetään jatkossa useamman kerran kesässä.

Metsäverkko on Metsä Groupin metsänomistajille tarjoama verkkopalvelu. Osa Metsäverkon palveluista, kuten tuleva hyönteis- ja myrskytuhot näyttävä kartta-aineisto, on ainoastaan Metsä Groupin omistajajäsenten käytössä. (Kuva: Metsä Group)

Metsä Groupin mukaan sovellus havaitsee tuhoja jopa ennen kuin ne näkyvät ihmissilmin. Tämän tiedon perusteelle tuhojen laajeneminen voidaan estää.

”Jatkossa uudella sovelluksella tunnistamme myös esimerkiksi myrskytuhojen laajuutta ja näemme pahiten vaurioituneet alueet nopeasti, mikä varmistaa esimerkiksi korjuukaluston käytön kaikkein vakavimmissa kohteissa”, konsernin puunhankinnan ja metsäpalveluiden digitalisaatiojohtaja Olli Leino kertoo tiedotteessa.

Toistaiseksi sovellus on vain Metsä Groupin metsäasiantuntijoiden käytössä, jolloin sitä hyödynnetään asiakkaiden neuvonnassa. Omistajajäsenten käyttöön se avataan mahdollisimman nopeasti, mahdollisesti jo elokuussa, Metsä Groupista kerrotaan.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito