Kemeraan tulossa merkittävä leikkaus, kohdentuminen vielä auki

Metsäalan mahdollisuudet on uudessa hallitusohjelmassa tunnistettu hyvin, ministeriöstä todetaan.

Uusi hallitusohjelma lupaa metsiin paljon hyviä asioita, mutta myös haasteita on näkyvillä, metsäneuvos Erno Järvinen maa- ja metsätalousministeriöstä arvioi. Metsäalan mahdollisuudet on hallitusohjelmassa tunnistettu hyvin, ja myös kansallisen metsäohjelman kirjaukset on otettu huomioon, Järvinen toteaa.

Hallitusohjelmassa on muun muassa tarkoitus vahvistaa metsänomistajan päätäntävaltaa, tarkastella metsätilarakennetta ja vahvistaa oikea-aikaisten harvennusten tekoa. Se, miten näiden kanssa käytännössä edetään, selviää jahka uusi maa- ja metsätalousministeri aloittaa. Uudeksi ministeriksi on tulossa kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah. Uusi hallitus nimitetään tänään (20.6.)

Hyvänä asiana Järvinen pitää myös metsäbiotalouden tiedepaneelin toiminnan vakiinnuttamista. Paneeli aloitti toimintansa vuoden alussa.

Haasteita tuovat etenkin leikkaukset. Tälle vuodelle kemerarahoitusta (jatkossa Metka) on budjetoitu 48 miljoonaa euroa. Ensi vuoden rahoitusta hallitusohjelma kutistaa 13 miljoonaa euroa ja sitä seuraavina kolmena vuonna 15 miljoonaa euroa vuodessa.

”Puuntuotannon tukiin on tulossa merkittävä leikkaus. Sen tarkempaa kohdentamista katsotaan kuitenkin vielä ministerin kanssa”, Järvinen kertoo.

Myös Metsäkeskuksen rahoitukseen on tulossa leikkauksia.

Lisaää aiheesta: Uusi hallitus lupaa vahvistaa metsänomistajien päätösvaltaa

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat