Metsään.fissä nyt uutta metsävaratietoa, kuviorajauksissa voi olla epätarkkuutta

Metsävaratietoa on tuotettu aiempaa enemmän automaattisesti.

Metsään.fi-palvelussa on julkaistu uutta metsävaratietoa 2,4 miljoonan hehtaarin alueelta eri puolilta Suomea. Tietoa on kaikkiaan 21 eri alueelta, Suomen metsäkeskuksesta kerrotaan.

Metsäkeskuksen keräämä metsävaratieto perustuu laserkeilaukseen, ilmakuvaukseen, maastomittauksiin ja laskentaan. Metsäkeskus otti viime vuonna käyttöön uuden tietojärjestelmän, jonka ansiosta aineistoja voidaan käsitellä entistä enemmän automaattisesti.

”Nyt aineistoa on tuotettu aikaisempaa suoraviivaisemmin tukeutuen automaattiseen tiedon käsittelyyn, jotta saimme jaettua uutta metsävaratietoa tavoiteaikataulussa. Tämän vuoksi esimerkiksi metsävaratiedon kuviorajauksissa voi olla epätarkkuutta”, kertoo Metsäkeskuksen metsätiedon palvelupäällikkö Jussi Lappalainen tiedotteessa.

Metsävaratietoja voi käyttää apuna esimerkiksi hakkuiden, metsänhoitotöiden ja myös metsän suojelun suunnittelussa.

”Metsään.fi-palvelussa metsänomistajan kannattaa antaa valitsemalleen toimijalle suostumus tietojensa siirtoon. Tuoreen tiedon avulla on helppo suunnitella yhdessä tarpeellisia töitä metsässä”, sanoo projektipäällikkö ja Metsään.fi-palvelusta vastaava Hanna Parviainen Metsäkeskuksesta.

Kommentit (1)

  1. Vanhassa metsään.fi palvelussa voi jo etusivulta valita ”Kaikki hakkuut” tai ”Kaikki hoitotyöt”. Uudessa tätä mahdollisuutta ei ole. Miksi?

    Olisi mielenkiintoista saada tietoon tästä uudistuksesta vastuussa oleva henkilö. Onko taustalla henkilön oma agenda vai mistä oikein on kyse? Uudistukseen on kuitenkin palanut sekä aikaa että tupakkaa. Ja rahaakin luultavasti miljoonia. Nyt vastuullisen henkilön pää vadille, kiitos!

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat