Metsätyön halpuutuksesta eduskuntakysely, ”Tässä on iso sotku siivottavaksi”

Tässä käy Suomelle huonosti, arvioi kirjallisen kysymyksen tehnyt SDP:n kansanedustaja Timo Suhonen.

SDP:n kansanedustaja Timo Suhonen on tehnyt kirjallisen kysymyksen hallitukselle ulkomaisten metsätyöntekijöiden palkkauksesta. Ulkomiasten metsätyöntekijöiden palkkauksen ongelmia käsiteltiin viime viikonlopun Helsingin Sanomissa laajalti. Aiemmin myös Metsälehti on uutisoinut asiasta.

”Tässä käy huonosti Suomelle, kun alihankintaketjuihin hukutetaan työn todelliset tekijät ja heitä sitten käytetään riistopalkoilla. Samaan aikaan Metsähallitus on passittanut suomalaiset metsurit kortistoon. Tämäkö on fiksua ja kestävää Suomen kansallisomaisuuden käyttöä”, Suhonen kysyy tiedotteessa.

Timo Suhonen on sekä eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan että työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan jäsen.

”Tässä on nyt iso sotku siivottavaksi. Siksi kirjallinen kysymys hallituksen vastattavaksi”, Suhonen sanoo.

Kirjallisessa kysymyksessään Suhonen kysyy hallitukselta, ”onko maa- ja metsätalousministeriö ulosliputtanut suomalaisen työn suomalaismetsistä, kun se palkkaa metsureiden sijaan ’yrittäjiä’ ja ulkomaalaisia toimijoita”. Vastausta kaivataan myös siihen, onko eduskunnan tuottovaatimus Metsähallitukselle liian kova ja onko metsurin työn halpuuttaminen perustuslain mukaista. Lisäksi kysytään, mihin toimiin hallitus aikoo ryhtyä asian korjaamiseksi.

Lisää aiheesta: Jopa puolet metsureista ulkomaalaisia, eikä kenelläkään ole varmaa tietoa heidän työehdoistaan

Metsänhoito Metsänhoito