Metsähallitus kartoittaa meriluontoa – paikallisten toivotaan kertovan omia havaintojaan

Tänä kesänä tutkitaan vedenalaisia hiekkasärkkiä, rannikon laguuneja ja uhanalaisia vesieliöitä.

Metsähallituksen meribiologit kartoittavat merien vedenalaista luontoa Saaristo- ja Selkämerellä sekä läntisellä ja itäisellä Suomenlahdella. Metsähallituksen tiedotteen mukaan alueita tutkitaan sekä rannoilta että veneistä käsin.

Paikallisia rohkaistaan kertomaan omista luontohavainnoistaan meribiologeille.

”Kaikki tiimit toivovat paikallisista asukkaista juttuseuraa kentällä liikkuessaan, sillä paikallistiedot ja -havainnot ympäristöstä sekä siellä tapahtuneista muutoksista ovat arvokkaita”, tiedotteessa sanotaan.

Saaristomerellä tutkitaan erityisesti Salpausselkien hiekka- ja moreeniharjujen eliöstöä.

Selkämerellä puolestaan tutkitaan matalia merenlahtia ja uhanalaisia vesikasveja. Meribiologit liikkuvat siellä Uudenkaupungin, Luvian ja Porin alueilla sekä Merikarvialla Ouran saaristossa.

Läntisellä Suomenlahdella kartoitetaan erityisesti vedenalaisia hiekkasärkkiä ja niillä kasvavia meriajokasniittyjä. Tarkoituksena on paneutua syvemmin Tammisaaren saariston kansallispuiston ja Jussarön vesien tutkimiseen.

Itäisellä Suomenlahdella tutkitaan sekä sisä- että ulkosaaristoa. Jos säät sallivat, kartoitetaan myös avomerellä olevia Natura-alueita. Suurin osa kartoituksista tehdään Porvoon ja Loviisan alueilla. Pyhtään, Kotkan ja Haminan edustalla etsitään mahdollisia uhanalaisia eliölajeja.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Kuvat