Metsäjohtajat puolustavat PEFC-sertifikaattia

Mielipidekirjoituksen allekirjoittajat muistuttavat metsäsertifioinnin monista saavutuksista.

Edustava joukko metsäalan johtohenkilöitä puolustaa Helsingin Sanomien lukijapalstalla PEFC-metsäsertifikaattia. Sertifikaatti on ollut julkisuudessa esillä ely-keskuksen ja Suomen ympäristökeskuksen päätettyä olla allekirjoittamatta sen uusinta päivitystä.

”PECF-sertifiointi on toiminut Suomessa yli 20 vuotta. Se kattaa talousmetsiemme pinta-alasta yli 90 prosenttia. Maailman metsistä on sertifioitu noin kymmenen prosenttia. Sertifiointi on tuonut luonnonhoidon osaksi arjen metsätaloutta Suomessa.”

”Sertifioinnin perustana ovat vuosittaiset riippumattomat auditoinnit sekä standardin päivitys säännöllisin väliajoin. Tänä keväänä valmistuneessa PEFC:n metsänhoidon standardipäivityksessä vesistöjen ja avosoiden suojakaistojen koot kaksinkertaistuvat, ja suojakaistoilla on sallittu ainoastaan jatkuvan kasvatuksen metsänkäsittelymenetelmät. Myös säästöpuiden kappalemäärä- ja läpimittavaatimukset kasvavat merkittävästi.”

”Suomessa käytetyn puuraaka-aineen alkuperä tunnetaan. Globaalisti sertifioinnilla on iso rooli alkuperäketjun hallinnassa. Minkä muun materiaalin alkuperän jäljitettävyys on yhtä systemaattista ja näkyvää kuluttajalle kuin puun?” kirjoittajat kysyvät.

”Hyvinvoivat metsät ovat myös metsäalan toimijoiden menestyksen edellytys. Haluamme jatkuvasti parantaa toimintaamme metsien hyvinvoinnin turvaamiseksi myös tulevaisuudessa. Yksi työkaluista on metsäsertifiointi. Siinä uskomme laajan yhteistyön tuovan tulevaisuudessakin vaikuttavimman lopputuloksen.”

Mielipidekirjoituksen ovat allekirjoittaneet Metsä Groupin pääjohtaja Ilkka Hämälä, Versowoodin toimitusjohtaja Ville Kopra, MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila, Metsähallituksen pääjohtaja Juha S. Niemelä, Stora Enson Suomen maajohtaja Seppo Parvi sekä UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat