Metsäkanalintujen kannat kasvussa, metson metsästys sallittu taas Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa

Riekon rauhoitusta jatketaan edelleen suuressa osassa maata.

Metsäkanalintujen pesinnät onnistuivat tänä kesänä hyvin, maa- ja metsätalousministeriöstä kerrotaan. Niinpä metsästysaikoja on pidennetty monilla alueilla ja esimerkiksi Uudellamaalla sekä Varsinais-Suomessa sallitaan metson metsästys pitkästä aikaa. Metsojahti on sallittu näillä alueilla syyskuussa (10.–30.9.).

Riistakolmiolaskennat osoittavat, että metsokanta on 21 vuoden tarkastelujaksolla nouseva Uudellamaalla ja vakaa Varsinais-Suomessa.

”Nykyinen tiheys on molemmilla alueilla tarkastelujakson keskimääräistä tasoa korkeampi, ja kannan tiheydet ovat lähellä samaa tasoa suhteessa maamme muihin alueisiin”, kertoo erityisasiantuntija Janne Pitkänen maa- ja metsätalousministeriöstä.

Pyykanta yhä harva

Keskisessä ja eteläisessä Suomessa teerikanta on suurelta osin keskimääräisellä tasolla, joten teeren metsästysaikaa rajoitetaan siellä pääosin kahteen kuukauteen. Sen sijaan pääosassa Pohjois- ja Itä-Suomea metson ja teeren metsästystä ei rajoiteta, vaan syksyn metsästyskausi jatkuu metsästysasetuksen mukaisesti joulukuun 10. päivään. Lisäksi urosmetson ja -teeren talvimetsästys sallitaan viime vuotta laajemmalla alueella

Pyykanta on kasvanut koko maassa, mutta on edelleen harva Pohjois-Suomessa samoin kuin paikoin Keski-Suomessa ja Kaakkois-Suomessa. Näillä alueilla pyyn metsästysaikaa lyhennetään kolmesta kuukaudesta 1–2 kuukauteen.

Riekkokanta runsastui tänä vuonna monilla alueilla, mutta on edelleen heikko Etelä-, Keski- ja Itä-Suomessa sekä Pohjois-Suomen eteläosissa. Niinpä riekon rauhoitusta jatketaan edelleen suuressa osassa maata.

Ministeriön asetus metson, teeren, pyyn ja riekon metsästyksen rajoituksista astuu voimaan 10. syyskuuta.

Katso tarkat metsästysajat tästä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Harrastukset Harrastukset