Metsäkanalintujen metsästykseen luvassa rajoituksia

Pesinnät onnistuivat riistalaskentojen mukaan vaihtelevasti, mutta kanalintukannat ovat suuressa osassa maata yhä lähellä aallonpohjaa.

Maa- ja metsätalousministeriö esittää metson, teeren, pyyn ja riekon metsästykseen rajoituksia. Ministeriön esitys perustuu heinä-elokuussa tehtyihin riistakolmiolaskentoihin. Niiden mukaan pesinnät onnistuivat vaihtelevasti, mutta suuressa osassa maata metsäkanalintujen kannat ovat edelleen lähellä aallonpohjaa.

Metso rauhoitettu Varsinais-Suomessa

Esityksen mukaan metso on rauhoitettu Varsinais-Suomen maakunnassa ja Uudenmaan maakunnassa lukuun ottamatta Askolan, Lapinjärven, Loviisan, Myrskylän, Mäntsälän ja Pukkilan kuntia.

Metsästysaikaa on rajoitettu Kanta-Hämeen, Keski-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Pohjois-Savon ja Päijät-Hämeen maakunnissa, Kainuun maakunnassa lukuun ottamatta Puolangan kuntaa, Keski-Suomen maakunnassa lukuun ottamatta Kannonkosken, Karstulan, Keuruun, Kivijärven, Kyyjärven, Multian ja Saarijärven kuntia, Pohjois-Karjalan maakunnassa lukuun ottamatta Kiteen, Rääkkylän ja Tohmajärven kuntia, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Iin, Kuusamon, Kärsämäen, Muhoksen, Oulun, Pudasjärven, Pyhännän, Siikalatvan, Taivalkosken, Utajärven ja Vaalan kuntia sekä Uudenmaan maakuntaan kuuluvissa Askolan, Lapinjärven, Loviisan, Myrskylän, Mäntsälän ja Pukkilan kunnissa. Näillä alueilla metsästysaika on 10.9-10.10. Muualla maassa metsästys päättyy vasta lokakuun lopussa.

Urosteeren talvimetsästys kielletty tammikuussa

Teeri on rauhoitettu Lapin maakuntaan kuuluvissa Enontekiön, Inarin, Kittilän, Kolarin, Muonion, Savukosken, Sodankylän ja Utsjoen kunnissa. Urosteeren talvimetsästys on kielletty koko maassa tammikuussa.

Rajoitettu teeren metsästysaika (10.9.–10.10.) on voimassa Etelä-Pohjanmaan, Kainuun, Kanta-Hämeen, Keski-Pohjanmaan, Pirkanmaan, Pohjanmaan, Pohjois-Karjalan, Päijät-Hämeen ja Satakunnan maakunnissa, Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin, Kittilän, Kolarin, Muonion, Savukosken, Sodankylän ja Utsjoen kuntia sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Kärsämäen, Muhoksen, Oulun, Pyhäjärven, Pyhännän, Siikalatvan, Utajärven ja Vaalan kuntia. Muualla maassa teeren metsästys jatkuu lokakuun loppuun.

Riekkojahtiin vain muutamassa kunnassa

Pyy on rauhoitettu Lapin maakuntaan kuuluvissa Enontekiön, Inarin, Kittilän, Kolarin, Muonion, Savukosken, Sodankylän ja Utsjoen kunnissa.

Rajoitettu metsästysaika (10.9.–10.10.) on voimassa Kainuun, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin, Kittilän, Kolarin, Muonion, Savukosken, Sodankylän ja Utsjoen kuntia. Muualla maassa metsästysaika päättyy lokakuun lopussa.

Riekkoa saa metsästää vain 10.9.–31.3. Lapin maakuntaan kuuluvissa Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kunnissa. Muualla maassa lintu on rauhoitettu.

Ministeriön esitys lähetettiin tänään lausuntokierrokselle.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Harrastukset Harrastukset