Metsäkanalintujen metsästys alkaa perjantaina

Metsäkanalintujen pesinnät ovat onnistuneet hyvin, joten metsästysajat ovat monilla alueilla viimevuotista pidemmät.

Metsäkanalintujen metsästys alkaa perjantaina, ja metsästysajat ovat monilla alueilla viimevuotista pidemmät. Taustalla on lintukantojen suotuisa kehitys.

Suomen riistakeskus kehottaa kuitenkin metsästäjiä huomioimaan alueensa lintutilanne sekä metsästämään vastuullisesti ja turvallisesti.

”Metsäkanalintujen pesinnät ovat onnistuneet hyvin, ja lintukantojen pitkäaikainen kehitys on ollut pääasiassa vakaata tai kasvavaa”, riistapäällikkö Mikael Luoma Riistakeskuksesta kertoo.

Vaikka metsäkanalintukannat ovat keskimäärin vahvat, lintutiheydet voivat vaihdella paikallisesti paljon. Metsästäjien on syytä suhteuttaa saalismääränsä metsästysalueensa lintutilanteeseen.

”Viime kaudelle metsästäjät kantoivat vastuunsa hienosti, ja saalismäärät pysyivät kohtuullisina. Vastuunkantamista on myös metsästäjien vuotuinen ponnistus riistalaskennoissa. Tänäkin kesänä laskettiin noin tuhat riistakolmiota, yhteensä lähes 12 000 kilometriä linjaa”, Luoma kertoo.

”Kattavan laskentatiedon avulla varmistetaan metsästyksen kestävyys, kun metsästysaika pystytään säätelemään ajankohtaisen lintutilanteen mukaiseksi.”

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Harrastukset Harrastukset

Keskustelut