Metsäkirja vei Tieto-Finlandian – ”Painava puheenvuoro metsäpoliittiseen keskusteluun”

Tieto-Finlandin voittajan valitsi emeritusprofessori Sixten Korkman.

Tämän vuoden tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon voittaja on Anssi Jokirannan, Pekka Juntin, Anna Ruohosen ja Jenni Räinän kirja Metsä meidän jälkeemme. Kirjassa arvioidaan kriittisesti nykyistä avohakkuisiin perustuvaa metsätaloutta ja pohditaan yhdessä metsänkäyttäjien ja tutkijoiden kanssa, millaista suomalainen metsä voisi olla tulevaisuudessa.

”Käsillä oleva kirja ei ole, eikä väitä olevansa koko totuus, mutta se on painava puheenvuoro tuiki tärkeään metsäpoliittisen keskusteluun. Lisäksi kirja on hyvin jäsennelty, raikkaasti kirjoitettu ja kauniisti kuvitettu”, voittajan valinnut emeritusprofessori ja, tietokirjailija Sixten Korkman arvioi.

Kirjan kirjoittajat ovat pohjoissuomalaisia nuorenpolven journalisteja. Nelikossa on tietokirjailijoita, tuoreita metsänomistajia ja eräharrastajia.

Metsähallituksen kestävän kehityksen päällikkö Antti Otsamo arvioi kirjan Metsälehdessä kesän alussa. Otsamon mukaan kirja on hyvin kirjoitettu. Jos lukijalla ei ole perustietoa tai laajaa kokemusta Suomen luonnosta, metsistä ja lajistosta, tämän teoksen luettuaan uskoisi metsien todellakin olevan tuhoutumassa. Vaikka valittu näkökulma on mediaseksikkäästi maailmanloppua lupaava, kirjalla on paljon ansioita.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Keskustelut