Metsän vientitulot kohenivat kesäkuussa

Massan, paperin ja kartongin vientimäärät nousivat, mutta sahatavaran laski.

Metsäteollisuuden vienti nousi kesäkuussa 1,1 miljardiin euroon, Luonnonvarakeskuksen ennakkotieto kertoo. Se on reilut 100 miljoonaa euroa enemmän kuin vuotta aiemmin. Ensimmäisen vuosipuoliskon aikana viennin arvo kohosi kuusi prosenttia 6,6 miljardiin euroon.

Niin puutuotteiden, massan, paperin kuin kartonginkin viennin arvo kohosi kesäkuussa. Puutuoteteollisuuden viennin arvo nousi 261 miljoonaan euroon, etenkin mäntysahatavaran vienti koheni. Massan viennin arvo kipusi 220 miljoonaan euroon ja kartongin 230 miljoonaan euroon. Arvokkainta oli edelleen paperi, jonka viennin arvo nousi 346 miljoonaan euroon. Massan, paperin ja kartongin vientimäärätkin nousivat, sahatavaran sen sijaan laski.

Kuitupuun tuonnissa reipas nousu

Kesäkuussa Suomeen tuotiin miljoonaa kuutiota puuta, mikä on kolmanneksen enemmän kuin vuotta aiemmin. Eniten tuotiin koivukuitua, 430 000 kuutiota, toiseksi eniten haketta, 240 000 kuutiota.

Etenkin havukuitupuun tuonnissa oli selvä muutos. Mäntykuitua tuotiin lähes 150 000 kuutiota, mikä on 120 000 kuutiota enemmän kuin vuosi sitten. Kuusikuidunkin tuonti tuplaantui lähes 80 000 kuutioon.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa